Opis
Kurkuma je biljka iz porodice đumbira koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Iako najpoznatija kao začin, istraživanja sve više ukazuju i na njezino ljekovito djelovanje (za to je zaslužan AKTIVNI sastojak kurkume-KURKUMIN).
Zahvaljujući korisnim svojstvima kurkumina koja su do sada otkrivena, znanstvenici smatraju kako kurkumin ostvaruje preventivan i posjeduje zaštitni učinak na široki niz bolesti uključujući maligne, autoimune, neurološke, metaboličke, plućne, jetrene i kardivaskularne bolesti.
Među najčešćim područjima primjene kurkumina nalaze se stanja oslabljenog imuniteta te alergijskih bolesti koje karakterizira prekomjerna reaktivnost imunosnog sustava.
Nutritivne vrijednosti kurkume se također ističu, bogat je izvor kalcija, željeza, magnezija, fosfora, cinka, selena, mangana, vitamina B6 i vlakana.
Dobrobiti Kurkumina:
- djeluje protuupalno
- djeluje kao antioksidans i potpora je imunitetu
- sprječava stvaranje krvnih ugrušak
- snižava štetni kolesterol i podiže korisni kolesterol
- štiti od kardiovaskularnih bolesti
- pomaže u borbi protiv alergija
Pročitaj više
Sastav
Liposomalni kurkumin Ekolife natura, 150ml
Tekući dodatak prehrani s prirodnim zaslađivačem: sadrži 200mg kurkumina
Liposomalni Cureit* kurkumin je napravljen po ajurvedskom receptu, sadrži 50% kurkumina i 50% ostalih aktivnih sastojaka korijena kurkume. (*Cureit je inovativna formulacija, sadrži kurkumin s povećanom učinkovitosti).
Sastojci |
Dnevna doza 5 ml |
Prirodni ekstrakt kurkumina |
200 mg,
od čega 100 mg kurkumina |
Sastav: voda; stabilizator: ksilitol; emulgator: suncokretov lecitin; sredstvo za zadržavanje vlage: glicerol; kurkumin; sredstvo za zgušnjavanje: ksantan guma; regulator kiselosti: limunska kiselina; konzervans: kalijev sorbat, zaslađivač: steviol glikozidi iz stevije; antioksidans: alfa-tokoferol.
Upotreba
Preporučena doza: 2 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Pogodno za vegane.
Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin,Slovenija
Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska
Često postavljena pitanja
Koja je prednost liposomalnih vitamina?
Prednost je u apsorpciji. Liposomalni vitamini savršeno se apsorbiraju i imaju trenutnu učinkovitost.Idealni su za unošenje dodataka prehrani u organizam jer se lako apsorbiraju u crijevima, a istovremeno se apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali).
Zašto odabrati Ekolife liposomalni Kurkumin?
Liposomalni Cureit kurkumin napravljen je po ajurvedskom receptu. Cureit® je inovativna formula koja sadrži kurkumin s povećanom bioraspoloživošću. Sadrži 50% kurkumina i 50% ostalih aktivnih sastojaka korjena kurkume. Liposomalni Cureit kurkumin znatno se bolje apsorbira od klasičnog kurkumina koji nije u liposomalnom obliku.
Koje su dobrobiti Kurkumina?
Kurkuma je poznata kao žuto-narančasti začin te sadrži spojeve s ljekovitim svojstvima. Ti se spojevi nazivaju kurkuminoidi, od kojih je najvažniji kurkumin. Dobrobiti Kurkumina na organizam su mnogobrojni: pomaže u borbi protiv upale, ima antioksidativno djelovanje, pomaže u borbi protiv artritisa, pomaže u poboljšanju raspoloženja. Ukoliko razmišljate o učinkovitoj podršci svom imunitetu i cjelokupnom zdravlju naša preporuka je Liposomalni Cureit Kurkumin.
Mogu li dijabetičari koristiti liposomalne pripravke?
Naravno, zašto ne? Samo je potrebno voditi računa o unosu ugljikohidrata u organizam. S obzirom da u našim proizvodima nema šećera, potrebno je voditi računa o glikemijskom indeksu ksilitola tamo gdje je korišten. (Ksilitol ima glikemijski indeks 7, saharoza 60-70)
Može li se tijelo naviknuti na liposomalne proizvode?
Kako će se tijelo naviknuti na vitamine? Problem “navikavanja” može postojati kod tvari koje tijelo samo proizvodi, ali koje zbog unošenja u organizam više ne treba proizvoditi. To bi bilo na teoretskoj razini.
Vitamine tijelo ne može proizvesti, pa se moraju unositi hranom. Otpornost na vitamine nije poznata (okolnosti u kojima bi tijelo trebalo sve više i više vitamina za normalno funkcioniranje).
Jesu li liposomalni proizvodi prikladni za djecu?
Da, liposomalni proizvodi također su prikladni za djecu od 2 godine.
Vole li djeca liposomalne vitamine?
Da, djeca ih obožavaju.
Koriste li ih trudnice i dojilje?
Naravno, liposomalni vitamini se također preporučuju trudnicama i dojiljama, jer su tijelu u to vrijeme potrebni vitamini i minerali koji se odlično apsorbiraju.
Mogu li uzimati nekoliko vitamina odjednom?
Naravno, možete uzimati nekoliko vitamina u isto vrijeme. Možete ih konzumirati ne razrijeđene, ali preporučujemo da nakon toga popijete čašu vode.
Gdje čuvati liposomalne vitamine nakon otvaranja?
Liposomalne vitamine nakon otvaranja treba čuvati u hladnjaku.
Za koliko dugo ih moramo potrošiti?
Nakon otvaranja iskoristiti ih u roku od dva mjeseca te ih nakon otvaranja cijelo vrijeme držati u hladnjaku.
Opterećuje li doista lecitin u liposomima jetru?
Najviše lecitina ima u mahunarkama, grahu, suncokretu… Da li bi bilo loše pojesti 2 tanjura graha? 🙂Nijedan pripravak liposoma posebno ne opterećuje jetru. Lecitin ju ne opterećuje,kao ni sam vitamin jer on nije strana tvar, već ljudska tvar.
Je li kalijev sorbat u liposomima doista štetan?
Skoro zaboravljena vrsta voća, koja se koristi tisućama godina, a botanički potječe iz Azije, kod nas se zove Oskoruša (Sorbus), koja pripada skupini Jerebik (ovo je i kod nas vrlo poznato i još se koristi za marmeladu, sokove, žestoka pića, …).Sorbus ili Sorbus domestica je biljka iz koje je prvi put izolirana sorbinska kiselina koja se danas koristi kao konzervans.Kalijev sorbat nije ništa drugo nego sol sorbinske kiseline. Kiselina je slabo topljiva, ali njene soli mogu biti topljive i pogodne za upotrebu u prehrambenoj industriji. Dakle, možemo reći da je sorbinska kiselina prirodna i da su ljudi s njom bili u kontaktu tisućama godina.
Što su liposomi?
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
*Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
*Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
*Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.
Recenzije
There are no reviews yet