Search
Search
Search
l karnitin

Ekolife natura liposomalni L-karnitin 3000, 14x25ml

Liposomalni oblik L-karnitina osigurava izvrsnu, optimalnu apsorpciju u tijelu i poboljšava koncentraciju L-karnitina u krvi i mišićnom tkivu.

Funkcija L-karnitina je prenijeti većinu masti koju pojedemo s hranom do onog dijela stanice koji je odgovoran za pretvaranje masti u energiju.

26.90 

Količina:
Kategorija:

Besplatna
dostava

Za narudžbe iznad 40,00 €

100% sigurna
kupnja

Vraćamo novac ako niste zadovoljni.

Dostava u roku 2 dana

Narudžbe zaprimljene do 13h.

Garancija
zadovoljstva

Ekolife garantira 30 dana jamstva

Opis

Istraživanja su pokazala da L-karnitin poboljšava tjelesnu izvedbu i povećava otpornost na fizički i mentalni umor te pomaže u prevladavanju stresa.

Funkcija L-karnitina je prenijeti većinu masti koju pojedemo s hranom do onog dijela stanice koji je odgovoran za pretvaranje masti u energiju. Samo se tamo mast koristi za energiju i bez L-karnitina većina masti koju dobijemo prehranom ne bi se mogla iskoristiti za energiju, već bi se pohranila u našem tijelu. Što više karnitina imamo, to ćemo više masti unositi i manje će ih se skladištiti u našem tijelu. Ujedno će nam učinkovito pomoći kada povećamo opterećenje mišića i ne osjećamo toliki umor kao bez karnitina.

LIPOSOMALNI L-KARNITIN ZA IZVRSNU APSORPCIJU

Predlažemo da odaberete liposomalni L-karnitin, jer će liposomalni oblik L-karnitina osigurati izvrsnu, optimalnu apsorpciju u tijelu i poboljšati koncentraciju L-karnitina u krvi i mišićnom tkivu.

Liposomalni L-karnitin 3000 preporučujemo svima:

koji žele smršaviti

bave se sportom i rekreacijom

koji žele održati mladoliko tijelo i izgled

Razlika između normalnog i tartratnog oblika karnitina

L-karnitin tartrat povećava razinu energije jer omogućuje bolju suradnju između anaerobnih i aerobnih organizama. Drugim riječima, L-karnitin poboljšava potrošnju goriva čak i na području gdje se to ne predviđa. A to je omogućeno tartratom, soli ili esterom vinske kiseline.

Tartratni oblik karnitina povećava pretvorbu masti u energiju čak i u poljima visokog intenziteta. No, za tu promjenu potreban mu je vanjski izvor ugljikohidrata, pa ga ima smisla konzumirati s hranom prije treninga, čak i s visokim glikemijskim indeksom.

Sastav

SASTOJCI:  pročišćena voda; L-karnitin tartrat; fruktoza; regulator kiselosti: natrijev hidroksid; emulgator: polisorbat 20 i fosfatidilkolin; aroma limuna; konzervans: kalijev sorbat; zaslađivač: sukraloza.

SASTOJCI Dnevna doza 25 ml
L-karnitin 3000mg

Upotreba

UPOTREBA: 

1 bočicaa – jednom dnevno, najbolje jedan do dva sata prije treninga ili prije doručka. Prije upotrebe dobro protresti.

Preporučena dnevna količina ili doza ne smije se prekoračiti.

ČUVANJE: Čuvati na temperaturi do 30 °C.

UPOZORENJE: Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Čuvati izvan dohvata djece.

Često postavljena pitanja

Zašto koristiti L – karnitin?

Karnitin je vodotopiva tvar koju tijelo proizvodi iz dviju aminokiselina – metionina i lizina. Budući da se u hrani uglavnom nalazi u namirnicama životinjskog podrijetla, često ga kao dodatak prehrani upotrebljavaju vegetarijanci. Brojne su funkcije karnitina u ljudskom organizmu, a najpoznatija je njegova uloga nosača masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije, gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije. Drugim riječima, L- karnitin pomaže tijelu pri proizvodnji energije te je nužan za funkciju srca i mozga, kao i kretanje.

Koji je oblik Ekolife liposomalnog L-Karnitina?

Ekolife L-Karnitin je u obliku tartarata. Riječ je o formi koja je iznimno blagotovorna za ljudsko tijelo. Najbolji učinci postižu se ako se uz L-karnitin tartarat konzumiraju ugljikohidrati, primjerice čaša soka ili energetski zalogaj. Osim toga što za L-karnitin tartaratom rado posežu rekreativni i profesionalni sportaši, jer učinkovito djeluje u slučaju treninga visokog intenziteta, Ekolife liposomalni L-Karnitin odličan je izbor i za sve druge koji svoje tijelo žele obogatiti sa svojstvima te aminokiseline.