Opis
Istraživanja su pokazala da L-karnitin poboljšava tjelesnu izvedbu i povećava otpornost na fizički i mentalni umor te pomaže u prevladavanju stresa.
Funkcija L-karnitina je prenijeti većinu masti koju pojedemo s hranom do onog dijela stanice koji je odgovoran za pretvaranje masti u energiju. Samo se tamo mast koristi za energiju i bez L-karnitina većina masti koju dobijemo prehranom ne bi se mogla iskoristiti za energiju, već bi se pohranila u našem tijelu. Što više karnitina imamo, to ćemo više masti unositi i manje će ih se skladištiti u našem tijelu. Ujedno će nam učinkovito pomoći kada povećamo opterećenje mišića i ne osjećamo toliki umor kao bez karnitina.
LIPOSOMALNI L-KARNITIN ZA IZVRSNU APSORPCIJU
Predlažemo da odaberete liposomalni L-karnitin, jer će liposomalni oblik L-karnitina osigurati izvrsnu, optimalnu apsorpciju u tijelu i poboljšati koncentraciju L-karnitina u krvi i mišićnom tkivu.
Liposomalni L-karnitin 3000 preporučujemo svima:
koji žele smršaviti
bave se sportom i rekreacijom
koji žele održati mladoliko tijelo i izgled
Razlika između normalnog i tartratnog oblika karnitina
L-karnitin tartrat povećava razinu energije jer omogućuje bolju suradnju između anaerobnih i aerobnih organizama. Drugim riječima, L-karnitin poboljšava potrošnju goriva čak i na području gdje se to ne predviđa. A to je omogućeno tartratom, soli ili esterom vinske kiseline.
Tartratni oblik karnitina povećava pretvorbu masti u energiju čak i u poljima visokog intenziteta. No, za tu promjenu potreban mu je vanjski izvor ugljikohidrata, pa ga ima smisla konzumirati s hranom prije treninga, čak i s visokim glikemijskim indeksom.
Sastav
SASTOJCI: pročišćena voda; L-karnitin tartrat; fruktoza; regulator kiselosti: natrijev hidroksid; emulgator: polisorbat 20 i fosfatidilkolin; aroma limuna; konzervans: kalijev sorbat; zaslađivač: sukraloza.
SASTOJCI |
Dnevna doza 25 ml |
L-karnitin |
3000mg |
Upotreba
UPOTREBA:
1 bočicaa – jednom dnevno, najbolje jedan do dva sata prije treninga ili prije doručka. Prije upotrebe dobro protresti.
Preporučena dnevna količina ili doza ne smije se prekoračiti.
ČUVANJE: Čuvati na temperaturi do 30 °C.
UPOZORENJE: Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Čuvati izvan dohvata djece.
Često postavljena pitanja
Zašto koristiti L – karnitin?
Karnitin je vodotopiva tvar koju tijelo proizvodi iz dviju aminokiselina – metionina i lizina. Budući da se u hrani uglavnom nalazi u namirnicama životinjskog podrijetla, često ga kao dodatak prehrani upotrebljavaju vegetarijanci. Brojne su funkcije karnitina u ljudskom organizmu, a najpoznatija je njegova uloga nosača masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije, gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije. Drugim riječima, L- karnitin pomaže tijelu pri proizvodnji energije te je nužan za funkciju srca i mozga, kao i kretanje.
Koji je oblik Ekolife liposomalnog L-Karnitina?
Ekolife L-Karnitin je u obliku tartarata. Riječ je o formi koja je iznimno blagotovorna za ljudsko tijelo. Najbolji učinci postižu se ako se uz L-karnitin tartarat konzumiraju ugljikohidrati, primjerice čaša soka ili energetski zalogaj. Osim toga što za L-karnitin tartaratom rado posežu rekreativni i profesionalni sportaši, jer učinkovito djeluje u slučaju treninga visokog intenziteta, Ekolife liposomalni L-Karnitin odličan je izbor i za sve druge koji svoje tijelo žele obogatiti sa svojstvima te aminokiseline.
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
*Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
*Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
*Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.
Recenzije
There are no reviews yet