Search
Search

Ekolife natura LIPOSOMALNI VITAMIN K2+D3, 60ml

ekolife-K2D3-2023

Ekolife natura LIPOSOMALNI VITAMIN K2+D3, 60ml

Vitamini K2 i D3 su bitni za očuvanje optimalnog stanja zdravih i jakih kostiju, srca, krvožilnog te imunološkog sustava kao i za očuvanje zubi. Vitamin K2 djeluje u sinergiji s vitaminom D3.

22.90 

Količina:
Kategorija:

Besplatna
dostava

Za narudžbe iznad 40,00 €

100% sigurna
kupnja

Vraćamo novac ako niste zadovoljni.

Dostava u roku 2 dana

Narudžbe zaprimljene do 13h.

Garancija
zadovoljstva

Ekolife garantira 30 dana jamstva

PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER I OSTVARITE -10% POPUSTA PRILIKOM SLJEDEĆE KUPNJE!

Opis

Vitamin K2 ima izuzetno bitnu ulogu kod očuvanja zdravih kostiju zbog svoje uloge pri dopremi kalcija u kosti. Ujedno sprječava taloženje kalcija u koronarnim srčanim žilama, što inače uzrokuje stvrdnutost žila odnosno kalcifikaciju kojom se povećava rizik od pojave srčanožilnih bolesti.

Glavna funkcija vitamina D je pomoći tijelu da bolje apsorbira kalcij. To pomaže u izgradnji kostiju u mladosti. Posljedice nedostatka vitamina D su poremećaji u metabolizmu kalcija i gubitak koštane mase, što dovodi do lomova i neodgovarajuće mineralizacije kostiju. Manjak mineralizacije dugoročno može uzrokovati omekšavanje kostiju i slabost mišića, što uzrokuje padove i frakture kostiju. Vitamin D je važan u svim životnim razdobljima.

Pročitaj više

Sastav

Tekući dodatak prehrani: sadrži 90 mcg vitamina K2 i 50 mcg vitamina D3, s prirodnim šećerom ksilitol i s prirodnom aromom marelice.

Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol, kalijev sorbat (konzervans), vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), prirodna aroma marelice, antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sastojci                            Dnevna doza                    RDA%
Vitamin K2                          90mcg                               120%
Vitamin D3                       50mcg/2000 IU                   1000%

RDA- postotak preporučene dnevne doze

1ml sadrži: 45 mcg vitamina K2 i 25 mcg/1000 IU vitamina D3.

Upotreba

Preporučena doza: 1 x 2 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.

 

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegetarijance.

Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.

Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija

Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska

Često postavljena pitanja

Koja je prednost liposomalnih vitamina?

Prednost je uglavnom u apsorpciji. Liposomalni vitamini savršeno se apsorbiraju i imaju trenutnu učinkovitost.

Idealni su za unošenje dodataka prehrani u organizam jer se lako apsorbiraju u crijevima, a istovremeno se apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali).

 

Iz kojeg je izvora Ekolife liposomalni D3?

Vitamin D3 najčešće se dobiva iz lanolina (masti u ovčjoj vuni). Ovčja vuna sadrži lanolin, koji je isti izvor vitamina D kao i kod ljudi. Vitamin D3 koji se koristi u našim liposomima također se dobiva na ovaj način (oznaka kolekalciferol). Zato na proizvodu nema oznake: veganski proizvod.

 

K2+D3 ili D3?

K2 imamo malo u prehrani jer jedemo malo fermentirane hrane. Izvori K2 su žumanjak, biljne masti, meso. Što je osoba starija, to se više preporučuje uzimanje K2D3. Ako kombinirate K2D3, apsorpcija kalcija i taloženje kalcija u kostima znatno je bolja nego kod samog D3. K2 sprječava taloženje kalcija u venama, kalcifikaciju.

 

Mogu li dijabetičari koristiti liposomalne pripravke?

Naravno, zašto ne? Samo je potrebno voditi računa o unosu ugljikohidrata u organizam. S obzirom da u našim proizvodima nema šećera, potrebno je voditi računa o glikemijskom indeksu ksilitola tamo gdje je korišten. (Ksilitol ima glikemijski indeks 7, saharoza 60-70)

 

Može li se tijelo naviknuti na liposomalne proizvode?

Kako će se tijelo naviknuti na vitamine? Problem “navikavanja” može postojati kod tvari koje tijelo samo proizvodi, ali koje zbog unošenja u organizam više ne treba proizvoditi. To bi bilo na teoretskoj razini.

Vitamine tijelo ne može proizvesti, pa se moraju unositi hranom. Otpornost na vitamine nije poznata (okolnosti u kojima bi tijelo trebalo sve više i više vitamina za normalno funkcioniranje).

 

Jesu li liposomalni proizvodi prikladni za djecu?

Da, liposomalni proizvodi također su prikladni za djecu od 2 godine.

 

Vole li djeca liposomalne vitamine?

Da, djeca ih obožavaju.

 

Koriste li ih trudnice i dojilje?

Naravno, liposomalni vitamini se također preporučuju trudnicama i dojiljama, jer su tijelu u to vrijeme potrebni vitamini i minerali koji se odlično apsorbiraju.

 

Mogu li uzimati nekoliko vitamina odjednom?

Naravno, možete uzimati nekoliko vitamina u isto vrijeme. Možete ih konzumirati ne razrijeđene, ali preporučujemo da nakon toga popijete čašu vode.

Gdje čuvati liposomalne vitamine nakon otvaranja?

Liposomalne vitamine nakon otvaranja treba čuvati u hladnjaku.

 

Za koliko dugo ih moramo potrošiti?

Nakon otvaranja iskoristiti ih u roku od dva mjeseca te ih nakon otvaranja cijelo vrijeme držati u hladnjaku.

 

Opterećuje li doista lecitin u liposomima jetru?

Najviše lecitina ima u mahunarkama, grahu, suncokretu… Da li bi bilo loše pojesti 2 tanjura graha? 🙂

Nijedan pripravak liposoma posebno ne opterećuje jetru. Lecitin ju ne opterećuje,kao ni sam vitamin jer on nije strana tvar, već ljudska tvar.

 

Je li kalijev sorbat u liposomima doista štetan?

Skoro zaboravljena vrsta voća, koja se koristi tisućama godina, a botanički potječe iz Azije, kod nas se zove Oskoruša (Sorbus), koja pripada skupini Jerebik (ovo je i kod nas vrlo poznato i još se koristi za marmeladu, sokove, žestoka pića, …).

Sorbus ili Sorbus domestica je biljka iz koje je prvi put izolirana sorbinska kiselina koja se danas koristi kao konzervans.

Kalijev sorbat nije ništa drugo nego sol sorbinske kiseline. Kiselina je slabo topljiva, ali njene soli mogu biti topljive i pogodne za upotrebu u prehrambenoj industriji.

Dakle, možemo reći da je sorbinska kiselina prirodna i da su ljudi s njom bili u kontaktu tisućama godina.

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
*Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
*Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
*Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

Recenzije

There are no reviews yet

Budite prvi koji će recenzirati “Ekolife natura LIPOSOMALNI VITAMIN K2+D3, 60ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ocjena web trgovine*
0/5
* Rating is required
Recite nam svoje mišljenje*
0/5
* Rating is required