Search
Search
Search
CDCINK plus sachet

EKOLIFE NATURA LIPOSOMALNI C + D + CINK , 21 vrećica x 5g

Dodatak prehrani u obliku praha sa zaslađivačima.

1 vrećica praha sadrži : 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3 i 15mg cinka.

U praktičnoj TO-GO ambalaži.

24.90 

Količina:

Besplatna
dostava

Za narudžbe iznad 40,00 €

100% sigurna
kupnja

Vraćamo novac ako niste zadovoljni.

Dostava u roku 2 dana

Narudžbe zaprimljene do 13h.

Garancija
zadovoljstva

Ekolife garantira 30 dana jamstva

Opis

Liposomalni C + D + Cink  topljiv u vodi, dodatak prehrani u obliku praha sa zaslađivačima te okusom ananasa.

1 pakiranje sadrži 21 vrećicu po 5g.

1 vrećica sadrži: 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3, i 15mg cinka..

Preporučuje se korištenje pri većim psihičkim i fizičkim naporima, intenzivnom bavljenju sportom, kod čestih prehlada.

Prašci topljivi u vodi su prašci koji se lako otapaju u vodi. Popularan je oblik upotrebe jer se pakiraju u vrećice za dnevno doziranje.

Prednosti liposomalnog oblika dodatka prehrani

  • apsorpcija zajamčena
  • dostava hranjivih tvari direktno u stanicu
  • ne opterećuju želučanu sluznicu
  • ne opterećuju sluznicu crijeva

 

C vitamin

Vitamin C ili askorbinska kiselina sudjeluje u brojnim biološkim procesima. Naše tijelo ga ne može proizvoditi samo, zbog toga ga je potrebno unositi s raznovrsnom prehranom.

Djeluje kao antioksidans, te na taj način štiti tijelo od slobodnih radikala koji su neprestano prisutni u tijelu. Vitamin C također pomaže pri stvaranju kolagena, koji je nužan na normalno djelovanje žila, desni, kosti, hrskavice, kože i zubi. Ulogu također ima pri imunološkom sustavu, psihičkom djelovanju, te pomaže pri smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamin C pomaže pri boljoj apsorpciji željeza.

 

D vitamin

D vitamin ima ulogu u skoro svim kemijskim procesima u tijelu, te skoro sve stanice u našem tijelu imaju receptore za D vitamin. Ima ključnu ulogu pri normalnom djelovanju imunološkog sustava, brine za količinu kalcija u krvi te djeluje na zdravlje kosti i zuba. Važnu ulogu ima u djeljenju stanica / staničnoj diobi?

 

Cink

Cink je mineral koji ima važnu i raznovrsnu ulogu u organizmu. Prisutan je u svim tkivima u tijelu. Nužan je za normalni rast i razvoj, kognitivne sposobnosti, očuvanje plodnosti, zacjeljivanje rana te za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava. Pomaže očuvanju zdravih kostiju, vida, kose, kože i noktiju.

Potrebe za cinkom su povećane kod ljudi s slabom apsorpcijom hranjivih tvari ( probavne bolesti ), vegetarijancima ( potreba se može povećati za čak 50%, jer prehrana sadrži više fitinske kiseline, koja ograničava bioraspoloživost cinka), alkoholičarima ( etanol onemogućuje apsorpciju cinka ). Potreban je za tvorbu DNK, te ima bitnu ulogu metabolizmu mikro nutrijenata, masnih kiselina te vitamina A.

 

SASTAV:

Zaslađivači: dekstroza, fruktoza ; vitamin c (kao askorbinska kiselina) ; sredstvo za zgušnjavanje: maltodekstrin ; stabilizator: ksantan guma; aroma: ananas ; emulgator: suncokretov leticin ; cink ( kao cinkov glukonat) ; regulator kiselosti: limunska kiselina ; zaslađivač: steviol glikozidi iz stevie ; bojila: kurkumin ; konzervans: natrijev klorid ; vitamin D3 (kao holekalciferol).

 

Sastav Dnevna doza 5ml PDU %*
Vitamin C 1000mg 1250%
Cink Gluconate 15mg 130%
Vitamin D3 25mcg 166%

* postotak preporučenog dnevnog unosa (PDU)

 

UPOTREBA:

Pomiješajte prah od 1 vrećice u čaši vode i konzumirajte tijekom ili nakon obroka.

Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Čuvati izvan dohvata djece.

Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.

 

Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija

Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska

 

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

 

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.